نکات تکمیلی در مورد بهترین راه درمان خارش بدن

خارش-پوست.jpg (300×250)

به نام خدا موضوع مقاله امروز ما بررسی حساسیت پوستی و عوامل به وجود آمدن آن در افراد میباشد در این مقاله قصد داریم تا به برسی عوامل موثر بر این نوع حساسیت صحبت کنیم . یکی از شایع تریم مشکلات پوستی بین مردم حساسیت های مختلف پوستس میباشد که الیته هرکدام از آن ها دلایل متفاوتی میتوانند داشته باشند . حساسیت های پوستی با این که میتوانند مشکلات بسیاری را فراهم کنند اما درمان های ساده ای دارند به شکلی که فقط با مواد داخل خانه میتوان آن ها را درمان کرد در این مقاله قصد داریم به بررسی عوامل موثر بر بهبود حساسیت ها بپردازیم 

 

حساسیت پوستی چیست ؟ راهکار هایی برای درمان حساسیت پوستی ؟

 

به گزارش سرویس اخبار سلامت پاتوق خبر به نقل از نمناک؛ حساسیت پوستی معمولا، زمانی اتفاق می افتد که پوست با هر چیزی که باعث حساسیت یا آلرژی میشود،تماس داشته باشد. این بیماری در هر فردی می تواند رخ دهد به خصوص در افرادی که دارای حساسیت شدید و مقاومت کم هستند.

آنچه باید در مورد آلرژی و حساسیت پوستی بدانید

آلرژی پوستی در هر ناحیه ای از پوست می تواند رخ دهد، اما شایع ترین آن پشت زانو و بازو می باشد.

این بیماری،به طور دوره ای گسترش می یابد و به تدریج کاهش می یابد.

آلرژی پوستی، یک بیماری شایع است که مسری نیست، اما باعث ناراحتی شما می شود.

آلرژی پوست باعث ایجاد تحریک، خارش ،خشکی و پوسته پوسته شدن می شود. خشکی پوست معمولا روی پوست سر ،پیشانی و صورت ظاهر میشود.

این آلرژی،باعث خارش شدید و کم خوابی می شود و یا حتی روی فعالیت های روزانه شما تاثیر می گذارد. شدت این بیماری ،در افراد متفاوت است. آلرژی پوستی یک بیماری پوستی است، اما مردم معمولا آنرا نادیده میگیرند. این بیماری اگر به درستی و به موقع درمان نشوند، ممکن است زخم برجای ماند و یا حتی رنگ پوست تغییر کند.

وقتی حساسیت پوستی دارید، ممکن است یک بیماری دیگر ،مانند:آسم یا ورم غشای مخاطی نیز داشته باشید.

آلرژی پوستی با شرایط خفیف را می توان در خانه کنترل و یا حتی درمان کرد . اما با شرایط شدید حتما به دنبال کمک های پزشکی باشید تا از بدتر شدن وضعیت جلوگیری کنید.

  : بیشتر بخوانید: درمان حساسیت و خارش پوست با روش های خانگی و بهترین راه درمان خارش بدن

علل شایع آلرژی و حساسیت پوستی چیست؟!

علت این بیماری هنوز به خوبی تعریف نشده است اگرچه محققان بر این باورند که عوامل متعددی وجود دارد ،که می تواند منجر به آلرژی پوست شود .سیستم ایمنی درگیر مشکلات پوستی میشود و پس از لمس کردن چیزی، باعث می شود که سیستم ایمنی بدن شما به اشتباه تصور کند که به بدن حمله شده است و شروع به تولید آنتی بادی در برابر حمله می کند. در این بین، یکسری واکنش باعث آزاد سازی مواد شیمیایی می شوند .که حاوی هیستامین هستند، که باعث تولید ماده ای بنام هیستامین می شوند. که خارش و حساسیت را به دنبال دارد.

بی شمار ماده وجود دارد که بالقوه آلرژی زا هستند. طبق گزارش کالج آلرژی، آسم و ایمنی شناسی در امریکا، مردم به صابون ها، شوینده های لباس، نرم کننده های لباس، شامپوها، فلزات (نیکل، کبالت، کرومیوم و روی)، چسب ها، لاک ناخن، داروهای موضعی و گیاهان حساسیت نشان می دهند.

عل رایجی که می توانند باعث خارش و حساسیت پوستی شوند، عبارتند از:

-رنگ مو

-مواد صاف کننده مو

-نیکل:فلز کاربردی در طلا و جواهر

-اگر بیمار به مواد لاستیکی حساسیت داشته باشد، ممکن است مواد غذایی مانند کره،کیوی و یا حتی شاه بلوط حساسیت نشان دهند، این بیماران مستعد ابتلا به آکنه و بثورات محلی هستند.

-بعضی آجیل ها می تواند آلرژی پوستی ایجاد کند.مانند:مغز گردو های آمریکایی ،پسته ،مغز کاج و گردو.

اما یکی از رایج ترین آنها بادام زمینی است. افرادی به بادام زمینی حساسیت دارند، اثرات بسیار جدی روی آنها می گذارد.

در مورد سایر مواد غذایی حاوی پروتئین های حساسیت زا ،عبارتند از:سویا ،گندم، تن ماهی، غذاهای دریایی ،مانند:خرچنگ، میگو، صدف و حلزون.

سبزیجات

ادویه جات

رنگهای مصنوعی و طبیعی

-مرکبات به ویژه پوسته آنها

-رایحه صابون ،شامپو یا عطر های آرایشی

-برخی از داروهای خاصی که برای پوست استفاده می شود.

آلودگی محیط زیست ،دود ،گرد و غبار

تغییرات آب و هوا

به طورمعمول، در اولین تماس با علائم آلرژیک روبرو نخواهد شد اما به تدریج پوست شما حساس تر می شود و دفعه بعد، علائم شدیدتر بروز می کنند.

 

 

 

 

اگر تا به حال حساسیت پوستی نداشته اید، احتمالا از این مشکل در امانید

ممکن است دهه ها از یک شامپو یا صابون یکسان استفاده کنید اما ناگهان پوست تان قرمز، برآمده، پوسته پوسته، دچار خارش یا متورم شود. در اینصورت متوجه عامل اصلی مشکل نمی شوید چون با خود فکر می کنید محصول جدیددی استفاده نکرده اید. اما قرار گیری فزاینده در معرض یک ماده هم می تواند باعث حساسیت پوستی شود. در واقع هر چه مدت زمان بیشتری از یک محصول استفاده کنید احتمال آنکه نسبت به آن دچار حساسیت شوید بیشتر می شود و زمانی که پوست شما به آن ماده واکنش نشان دهد، این حساسیت پوستی تا آخر عمر با شما خواهد بود. هر بار که خود را در معرض آن ماده ی آلرژی زا قرار می دهید، واکنش سیستم ایمنی بدن نسبت به آن بیشتر و بیشتر می شود.

 

شناسایی عامل آلرژی زا آسان است

متخصصان آلرژی می توانند به سرعت مواد غذایی ای که اغلب عامل حساسیت های غذایی هستند را فهرست کنند، اما شناسایی عامل حساسیت های پوستی بسیار دشوارتر است. فهرست عوامل بالقوه ی حساسیت پوستی تقریبا نامحدود است و واکنش های ناشی از حساسیت پوستی معمولا با تأخیر رخ می دهد نه فوراً. اگر به میگو یا بادام زمینی یا دیگر عوامل آلرژی زا مثل گربه ها، سگ ها یا گرده ها حساسیت داشته باشید، بدن شما فوراً واکنش نشان می دهد اما واکنش های ناشی از حساسیت های پوستی ظرف ۴۸ ساعت بروز نمی کند و ممکن است این واکنش ها ۲ تا۳ هفته بعد شروع شود. به همین دلیل تشخیص علت آلرژی دشوار می شود.

در خصوص اغلب حساسیت های پوستی، پزشکان از پچ تست (تست حساسیت پوستی که با برچسب های مخصوص انجام می شود) استفاده می کنند و نیازی به روش های تزریقی نیست. در روش پچ تست پزشک یک قطره از ماده ی آلرژی زای مورد شک را روی نوعی دیسک قرار می دهد و دیسک به مدت ۴۸ ساعت به پشت شخص چسبانده می ماند. بعد از آن به مدت ۴ روز منتظر واکنش پوست می مانند. اغلب واکنش ها ظرف ۲ روز رخ می دهد اما بعضی دیگر بیشتر طول می کشند. به طور همزمان می توان ۴۰ تا ۱۰۰ دیسک را در پچ تست استفاده کرد.

مواد نگهدارنده و رایحه های مورد استفاده در شامپوهای سر و بدن از عوامل رایج حساسیت پوستی هستند. بیشتر محصولات بهداشتی ای که در بازار وجود دارد ترکیبات یکسانی دارند. مهم ترین عوامل حساسیت پوستی در این محصولات عبارتند از: متیل ایزوتیازولینون (نگهدارنده)، کوکامیدوپروپیل بتایین و دسیل گلوکوسید، اگرچه این موارد فقط تعدادی از آن ها هستند. عوض کردن شامپو تأثیری ندارد و به سختی می توان شامپوی غیر معطر پیدا کرد.


منبع اقتصادنیوز

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.