نکات تکمیلی در مورد گرفتگی بینی

درمان-گرفتگی-بینی.jpg (300×250)

سلام در این مقاله قصد داریم تا در مورد گرفتگی بینی و راهکار هایی برای درمان خانگی آن با شما صحبت کنیم و همچنین عوامل وجود گرفتگی بینی را بررسی کنیم گرفتگی بینی یکی از مشکلاتی است که امروزه بسیاری از افراد با آن مواجه میشوند و نمیداند که راهکار برای رهایی از این مشکل چیست تصور کنید که شب در حال آماده شدن برای خواب هستید و متوجه مشکل در تنفس خود و به دلیل گرفتگی بینی میشوید ! راهکار برای رهایی از این مشکل چیست؟ در این ماله به بررسی عوامل موثر بر وجود گرفتگی در ناحیه بینی میپردازیم

 

 

علت گرفتگی بینی چیست؟

گرفتگی بینی هنگامی رخ می دهد که بافتهای بینی عفونی یا ملتهب شوند ؛ به عبارت دیگر، به علت عفونت، یعنی آنفولانزا، سرماخوردگی و سینوزیت، انواع مختلف آلرژی و دیگر عوامل تحریک کننده مانند دود، ذرات و غیره وجود دارد که پولیپ ها و تومور نیز می تواند باعث تراکم بینی می شود، رخ می دهد.

 بیشتر بخوانید  علت و درمان گرفتگی بینی و روش های رفع کیپ شدن بینی

انحراف تیغه بینی

 

تیغه میانی که دو حفره را از هم جدا میکند در قسمت جلو غضروفی و در بالا و عقب استخوانیست. کجی تیغه میانی بینی ممکن است همراه با تغییر شکل یا انحراف ظاهری بینی بیمار باشد. ولی در مواردی فقط کجی در داخل بینی بوده و در شکل خارجی تغییری وجود ندارد. انحراف تیغه بینی اغلب بدنبال ضربه ایجاد میشود. حتی ضربات نه چندان شدید بویژه در دوران رشد میتواند سبب بروز مشکل شود. انحراف بینی بندرت بصورت مادرزادی هم دیده میشود.

 

رینیت آلرژیک

 

از علل بسیار شایع گرفتگی بینی بوده و همراه با عطسه، آبریزش، خارش بینی، ته حلق و چشم میباشد. آلرژی میتواند سبب تورم شاخکهای بینی شود. آلرژی ممکن است فصلی یا دایمی باشد. در نوع فصلی آلرژنهای گیاهی مانند گرده ها دخیل هستند. در نوع دایمی آلرژنهایی مانند قارچهای موجود در منزل، حیوانات خانگی مانند سگ و گربه، قطعات بدن سوسک و بویژه موجوداتی ریز بنام مایت نقش دارند. مایت در رختخواب زندگی و از تکه های جدا شده پوست بدن ما تغذیه میکند.

 

رینیت غیرآلرژیک

 

علایم آن شبیه رینیت آلرژیک بوده و اغلب بعلت مواد آلوده کننده و محرک موجود در محیط مانند دود سیگار ایجاد میشود.

 

سینوزیت

 

سینوزیت ممکن است بصورت حاد یا مزمن سبب ایجاد علایم شود. غیر از گرفتگی، علایم دیگری چون ترشح ته حلق، کاهش بویایی، درد صورت، سردرد، سرفه، بوی بد دهان و گاه پولیپ دیده میشود. گاه سینوزیت، بعلت قارچ ایجاد میشود. درمان این نوع بسیار مشکلتر بوده و نیازمند جراحیست.

 

پولیپ بینی

 

بسیاری از بیماران پولیپ را معادل انحراف بینی میدانند، در حالیکه ایندو ربطی بهم ندارند. پولیپ ناشی از التهاب مزمن مخاط بینی و سینوس بویژه سینوزیت بوده و ممکن است یک یا دوطرفه باشد. در معاینه بصورت توده ای با رنگ صورتی یا قرمز دیده میشود. پولیپ ممکن است همراه سینوزیت مزمن، سینوزیت قارچی آلرژیک، آسم و یا انواعی از بیماریهای نقص ایمنی در بچه ها دیده شود.

 

تنگی دریچه بینی

 

بینی دارای دریچه های خارجی و داخلیست که جریان هوای داخل بینی را تنظیم میکنند. هنگامیکه با یک انگشت پوست کناره بیرونی بینی را به سمت خارج میکشید، بعلت بازتر شدن دریچه، احساس تنفس بهتری خواهید داشت.

 

تنگی دریچه بینی بعلل مختلف ایجاد میشود

 

انحراف تیغه بینی ، تورم شاخکها و بویژه جراحی زیبایی. در جراحی زیبایی بینی یا رینوپلاستی اگر بینی زیاد جمع و کوچک شود، باعث تنگی دریچه و تنگی فضای داخل بینی میشود.

 برای دریافت آخرین اخبار سلامت و پزشکی در پاتوق خبر.

درمان گرفتگی بینی با استنشاق بخار:

روش 1:

یک قابلمه آب را بجوشانید. هنگامی که آب جوشانده شود، چند قطره روغن اساسی، مانند اکالیپتوس یا روغن نعناع را اضافه کنید. سر تان را در مقابل قابلمه قرار دهید( به اندازه یک بازو دورتر). سر و قابلمه را با یک حوله تمیز و بخار را 10 دقیقه نفس بکشید.

روش 2:

به یک قابلمه آب جوش یک قاشق غذا خوری دانه های زنیان خرد شده را اضافه کنید. سر خود را به فاصله یک بازو از قابلمه قرار دهید و با یک حوله تمیز پوشانید. cover بخار را در 10 دقیقه نفس بکشید.

روش 3:

به دستگاه بخور چند قطره عصاره اکالیپتوس یا نعناع اضافه کنید و بخارش را نفس بکشید.

توجه:

این روش برای کودکان زیر 12 ساله انجام نشود، زیرا بخار داغ می تواند آنها را بسوزاند.

زنان باردار و افرادی که دارای فشار خون بالا، مشکلات قلبی و همچنین کسانی که دارای اختلال در سیستم عصبی مرکزی خود هستند توصیه نمی شود که از این درمان استفاده کنند.

 

 

درمان گرفتگی بینی با زردچوبه:

روش 1:

به یک لیوان شیر، یک قاشق چای خوری زردچوبه بریزید و بگذارید مخلوط برای چند دقیقه بجوشد. سپس مخلوط را در یک لیوان بریزید و کمی عسل اضافه کنید. این مخلوط را دو بار در روز مصرف کنید.

روش 2:

کمی زردچوبه تازه را با دقت شستشو دهید.

آنها را در مخلوط کن بریزید و آبشان را بگیرید.

2 قاشق غذاخوری آب زردچوبه را در یک فنجان و یک قاشق غذاخوری آب لیمو، یک قاشق غذاخوری عسل و مقداری فلفل کایین را به آن اضافه کنید. خوب آنها را مخلوط کنید و دو بار در روز مصرف کنید.

روش 3:کمی ریشه زردچوبه را در یک لیوان قرار دهید. و یک قاشق غذاخوری آب لیمو، یک قاشق غذاخوری عسل، کمی فلفل کایین و آب و در نهایت، مقدار موز رسیده را به آن اضافه کنید. این مخلوط را هر روز مصرف کنید.

 

 

زنجبیل برای برطرف کردن گرفتگی بینی :

روش 1:

کمی زنجبیل را تمیز کنید و آنها را به تکه های کوچک ریز ریز کنید. 2 فنجان آب جوش را به یک قوری اضافه کنید و یک قاشق چایخوری از تکه های زنجبیل را در قوری بگذارید. بگذارید 10 دقیقه بگذارید. مخلوط را صاف کنید و کمی آب لیمو بریزید.

هر روز 2 لیوان بنوشید.

روش 2:

زنجبیل را تکه تکه کنید. بر روی چندتا برش های زنجبیل نمک بپاشید. چند بار هر روز آنها را بجوید تا سرفه و انسداد بینی را کاهش دهید.

روش 3:

یک تکه ریشه زنجبیل را برش دهید و به قابلمه آب جوش و بگذارید 20 دقیقه بجوشد.

یک پارچه تمیز بردارید و در قابلمه قرار دهید.

سر خود را بالای قابلمه نگه دارید و پارچه را روی صورت خود بپوشانید به مدت 10 دقیقه.

روش 4:

پوست ریشه های زنجبیل را بکنید و آنها را به تکه های کوچک ریز ریز کنید و 4 تکه از آنها را به قابلمه آب جوش اضافه کنید.

بگذاری 20 دقیقه بجوشد و خاموش کنید.

مخلوط را صاف کنید. یک قاشق چای خوری عسل و کمی آب لیمو را اضافه کنید. یک مقدار کمی از مخلوط را در زمانی که گرم است را بنوشید.

 

درمان گرفتگی بینی با آب گوجه فرنگی:

یک لیوان آب گوجه فرنگی را در یک لیوان بریزید و یک قاشق غذاخوری آب سیر و کمی نمک را به آن اضافه کنید. این مخلوط را دو بار در روز مصرف کنید.

ریحان:

روش 1:

با دقت 5 برگ ریحان را بشویید. هر روز دو بار آنها را بخورید، قبل از صبحانه و بعد از خوردن شام.

روش 2:

حدود 10 برگ ریحان را بشویید. فلفل سیاه و یک تکه کوچک از زنجبیل را اضافه کنید و باهم له و خرد کنید.

سپس 1/4 لیتر آب را به یک قابلمه اضافه کنید.

مخلوط را به قابلمه اضافه کنید و تا جایی که مقدارشان نصف شود بجوشانید.

مخلوط را صاف کنید و کمی آب قند اضافه کنید.

هنگامی که مخلوط گرم است مصرف کنید.

هر بار صبح با شکم خالی بنوشید.

تا 2 ساعت بعد از مصرف این نوشیدنی، حمام نکنید.


منبع اقتصادنیوز

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.